Aktuelt
Madskoler i sommerferien 2021
Til sommer inviteres børn i alderen 8-12 år igen til at lære om mad hos Madskoler. De enkelte Madskoler afholdes i dagtimerne mandag til fredag. Meget vil være som det plejer, men noget vil også blive ændret. "Madskolers hovedaktivitet er madlavning og det vil der...
Børn, unge og mad 2021
2 ud af 3 børn vil gerne lave mere mad i hjemmet, men hvordan hjælper vi dem bedst? Det får du børnenes bud på i Arla Fondens årlige analyse Børn, Unge og Mad, der giver en unik indsigt i børn og unges tanker og erfaringer med madlavning, madmod og måltidssituationen...
GRATIS UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FAGET MADKUNDSKAB
Efter at have udleveret ca. 90.000 bøger til lærere i det ganske land i foråret 2020, fortsætter Danmarks Lærerforening succesen i samarbejde med Spar Nord Fonden og Foreningen for madkundskab i 2021. Undervisningsmaterialet giver konkrete bud på, hvordan man...
Nye materialer om De officielle Kostråd
De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima er Fødevarestyrelsens nye kostråd, som blev lanceret først på året. Der er udviklet forskellige materialer, som kan hentes gratis til print på altomkost.dk eller bestilles som tryk hos Komiteen for Sundhedsoplysning....
Spørgeskema
Deltag i ny undersøgelse om madmæssig mangfoldighed i madkundskabsundervisningen Vi lever i et globalt og multikulturelt samfund, hvilket blandt andet afspejles i den mad, vi spiser - eller ikke spiser. Madkulturer og måltider forandrer sig over tid, sted og...
Tak er kun et fattigt ord
Foreningen for Madkundskab har haft den udsøgte glæde og fornøjelse af at have Birgit Jensen siddende i vores hovedstyrelse i rigtigt mange år. Desuden har hun også været formand for Region Fyn i samme periode. Birgit har passioneret kastet sig ud i foreningens...
Klar til Indkøb: Klæder børn på til indkøbsjunglen
Du skal kunne købe ind, før du kan lave mad Indkøb i supermarkedet eller på nettet bliver ofte glemt, når børn lærer om mad og madlavning. Men det kræver viden og øvelse at kunne tage kritisk stilling til varerne i supermarkedet, at vælge gode kvalitetsråvarer og at...
SESAM – SESAM
Luk op for den grønne fødevareomstilling Fødevaresystemet står overfor en større omstilling. Det viser klimadebatten tydeligt. Der er behov for at nytænke det cirkulære og bæredygtigheden ind. Både i den måde vi producerer og forbruger fødevarer på. Og at børnene og...
Censorer søges
til de nye praktisk/musiske prøvefag Styrelsen søger mundtlige censorer til de nye praktisk/musiske prøvefag i håndværk og design, madkundskab, billedkunst og musik. Det er skolelederen, der indstiller lærere til at blive statsligt beskikkede censorer. Du kan...